Lichttechniek, de basis.

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
50 EUR
Begin
This training is currently closed

Lichttechniek is een vakgebied dat zich bezighoudt met het gebruik van licht in allerlei soorten omgevingen, zoals theaters, concertzalen, film- en televisiestudio’s, musea, winkels, en meer. Lichttechniek kan omvatten het ontwerpen, installeren en onderhouden van verlichtingssystemen, het bedienen van lichtapparatuur tijdens evenementen en het werken met lichtknopjes en -schakelaars om de juiste sfeer te creëren in een ruimte.

Er zijn verschillende aspecten van lichttechniek, zoals lichtontwerp, lichtplanning, lichtmeting en lichtbeheer. Lichtontwerp houdt in het bepalen van de juiste soorten verlichting en hun plaatsing in een ruimte om een bepaalde sfeer te creëren. Lichtplanning is het maken van een plan voor hoe de verlichting in een ruimte zal worden gebruikt, zoals het bepalen van de juiste hoeveelheid licht voor verschillende tijden van de dag of voor verschillende activiteiten. Lichtmeting is het meten van hoeveel licht er in een ruimte is en hoe dit kan worden verbeterd. Lichtbeheer houdt in het bedienen van lichtapparatuur tijdens evenementen om de juiste sfeer te creëren.

Lichttechniek kan ook betrekking hebben op het gebruik van verschillende soorten lichtbronnen, zoals LED’s, fluorescentielampen, halogeenlampen en gloeilampen. Het kan ook betrekking hebben op het gebruik van verschillende soorten lichtapparatuur, zoals spots, floodlights, parkeerplaatsverlichting en stadsverlichting.

Als mbo-leerling kan je bijvoorbeeld leren hoe je lichtapparatuur installeert en onderhoudt, hoe je lichtplannen maakt en hoe je lichtapparatuur bedient tijdens evenementen. Je kan ook leren over de verschillende soorten lichtbronnen en lichtapparatuur die beschikbaar zijn en hoe je deze kunt gebruiken om verschillende sferen te creëren.

Uw bestelling

Geen producten in de winkelwagen.