Selecteer een pagina
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

Theater De Kappen, gelegen aan de Sterrenboschstraat 2 in Haaksbergen, werd in 2007 toegevoegd aan het bestaande Kulturhus. Het ontwerp van het theater is van de hand van architect J.F. Kolderweij van bureau Duintjer. De theaterzaal biedt plaats aan 327 bezoekers, met een indeling die bestaat uit een flexibele tribune en een vast balkon. Het speelvlak van de vlakke vloer is 145m², waardoor het geschikt is voor diverse voorstellingen zoals toneel, cabaret, muziek(theater) en film. De naam ‘De Kappen’ dient als eerbetoon aan de zusters van het franciscanenklooster, bekend als de ‘kapzusters’, en vervangt Theater De Bouwmeester.

Theater De Kappen is meer dan alleen een podium voor voorstellingen; het fungeert als een belangrijk cultureel centrum in Haaksbergen en omgeving. Het biedt faciliteiten voor een breed scala aan activiteiten, waaronder vergaderingen, feesten en andere evenementen, en trekt bezoekers van alle leeftijden.

Werken in Theater De Kappen biedt de unieke kans om deel uit te maken van een creatief en samenwerkend team. Medewerkers krijgen de gelegenheid om samen te werken met een diversiteit aan theaterprofessionals, van acteurs en muzikanten tot technici. Deze ervaring stelt hen in staat om meer te leren over de verschillende aspecten van theaterproductie. De verantwoordelijkheden van het werken in een theater omvatten ook het naleven van regels en veiligheidsvoorschriften, essentieel om zowel de voorstellingen soepel te laten verlopen als de veiligheid van iedereen te garanderen.